Skip to content

Matras kiezen

Op welk matras slaapt u het liefst?
Matrassen kiezen blijft een persoonlijke keuze, je slaapt misschien alleen in bed of met partner. Wanneer je alleen slaapt hoeft het matras maar aan de wensen van een persoon te voldoen, maar wanneer je met een partner slaapt, moet het matras aan de eisen van twee personen voldoen. Je kent het wellicht wel dat jij zelf een bed heerlijk vindt slapen, maar je partner vindt het bed maar niks. In dit geval zou het meest ideale zijn om twee aparte matrassen te hebben, naar jullie persoonlijke voorkeur. Het nadeel hiervan is weer dat er een scheiding ontstaat doordat er twee losse matrassen liggen. Om dit te verhelpen zijn er topdekmatrassen. Deze matrassen liggen over de gleuf heen die ontstaat tussen de twee matrassen, waardoor het een geheel wordt.

Topdekmatrassen zijn er in verschillende materialen en verschillende afmetingen, maar komen altijd het comfort van uw bed ten goede. Deze extra laag comfort zorgt ervoor dat het bed nét dat beetje extra heeft en dit is goed voor de kwaliteit van je slaap. Voor verschillende typen slapers zijn verschillende typen matrassen. Traagschuim, koudschuim, latex en polyether zijn de verschillende materialen waarmee topdekmatrassen gevuld zijn. Traagschuim is het soort schuim dat zich aanpast aan de warmte en de drukpunten van uw lichaam, dit zorgt voor een optimale slaaphouding en gaat fysieke klachten na het slapen tegen. Koudschuim is een schuimsoort met een open celstructuur, hierdoor ventileert het goed en wordt het bed niet snel warm, dit is met name aan te raden voor mensen die snel transpireren. Latex is een schoon en fris materiaal, wat uw matrassen dus goed beschermd, daarnaast geeft het goed mee waardoor het erg comfortabel ligt. Tenslotte is er polyether, ook wel comfortschuim genoemd. Deze schuimsoort heeft de minst goede eigenschappen, maar kan wel door veel mensen als zeer comfortabel ervaren worden. Polyether schuim heeft minder duurzaamheid en ventileert minder goed dan de andere materialen, waardoor deze sneller aan vervanging toe zal zijn.

Zoals je hebt gelezen is er voldoende keuze tussen verschillende soorten topdekmatrassen, de voordelen van een topdekmatras zijn dus het wegwerken van de scheiding en de duurzaamheid van uw matras gaat omhoog.